Jun 7, 2008

Open Document Format - krigen fortsætter

Indien, Sydafrika og Brasilien har nu indgivet indsigelser overfor "fast-tracking" af ISO-godkendelse af Microsofts OOXLM-format. Indsigelsen kører på at man, på grund af den nedsatte sagsbehandlingstid, ikke har mulighed for at gå i dybden med de tekniske specifikationer og i det hele taget ikke giver mulighed for at diskutere formatet.

Indsigelsen betyder at godkendelsen af OOXML bliver forsinket mindst en måned - og måske endda længere. Det betyder samtidig at Open Office ODF-format er det eneste ISO-godkendte format lige nu!

Det burde nu være åbenlyst for Microsoft at de intet vinder ved at holde fast på OOXML. Microsoft kan sagtens konkurrere på features, integration med Outlook og Exchange, support og alle mulige andre dele af deres platform - uden at de skal holde fast på at gøre et proprietært format til ISO-standard. Hvis Microsoft tog skridtet og implementerede ODF i deres Office-pakke, ville de vise en vilje til at gøre valg af software til et spørgsmål om pris og features - istedet for blot at binde forbrugerne med filformater.

Samtidig ville det gavne os alle - da vi så ville have et standardformat, som kunne bruges på tværs af platforme og softwarepakker. Fuldstændig som jeg tidligere diskuterede med Remember The Milk og Google. Trenden går helt klart i den retning - nu må Microsoft også bare til at opdage det.

Reference: http://www.heise.de/english/newsticker/news/108886

No comments: