Jun 21, 2008

Comicbook Guy eksisterer!

En undersøgelse viser at jeg formentlig er arrogant. Et studie viser (rapporteret af Crunchgear: http://www.crunchgear.com/2008/06/18/like-gadgets-youre-probably-an-arrogant-prick/), at folk der interesserer sig for teknologi ofte har lav beskedenhed og bliver opfattet som arrogante.

Kort sagt - Comicbook Guy fra Simpsons findes. Og i virkeligheden vidste vi det jo godt. IT-supporteren der installerer printeren med et overbærende suk og taler om "fejl 40" (alene udtrykket er jo vanvittig arrogant). Men nu er der altså semi-videnskabeligt belæg for det.

Det er nok lidt en huskekage for os teknologibrugere ... måske at være bare en smule mindre arrogante omkring vores viden og være parate til at hjælpe andre, som måske ikke har tilbragt timer foran skærmen siden midt-80erne, hvor vi programmerede "hangman" på vores ZX Spectrum (billede fra Wikimedia Commons). Der findes jo faktisk folk derude som bare har interesseret sig for andre ting, men som nu, på grund af udviklingen pludselig har brug for at checke email på deres mobiltelefoner, beskytte deres Windows-maskiner mod spyware og pornovirus, uploade billeder til nettet eller hvad nu der ellers kan være behov for.

Skulle jeg bruge min teknologiske viden til at hævne mig på dem? Fordi de var gode til fodbold, mens jeg sad indenfor i frikvartererne? Fordi ingen af pigerne syntes jeg var interessant? Fordi min teknologiske interesse blev betragtet som værende nær stigmatiserende? Ville det så ikke være vanvittig arrogant af mig nu, så mange år efter, at skulle udføre et teknologisk vendetta og nægte at installere det trådløse tastatur for dem? Skulle jeg lave en Brian Mikkelsen og indlede en kulturkamp ... nej - en teknologikamp, fordi jeg blev holdt ude af det gode selskab?

Nej, det ville være arrogant.

No comments: