Jul 10, 2008

Glimt af fornuft

Det er agurketid - så selv små historier får meget airplay. Det gælder også historien om at EU vil tillade at man fratager folk deres internetadgang, hvis de downloader, og deler, ulovligt kopieret musik.

Tanken er jo absurd - og det lader heldigvis til at stort set alle andre end IFPI kan se det. Internettet er efterhånden en del af samfundets infrastruktur - og skulle fratages det fordi man har downloadet Backseat ... det giver altså ikke mening.

Straffen er ude af proportion - og har desuden det problem at IFPI (eller andre organisationer) vil komme til at være den dømmende og udøvende magt i sagen. Jeg er ked af det Jesper Bay, du er sikkert en flink fyr, men du skal altså ikke bestemme om jeg skal have adgang til internettet.

En sådan lovgivning vil, som alle andre tiltag af denne art, utvivlsomt især komme til at ramme de uskyldige - eller de små fisk. De virkelige hardcore pirater - de skal sgu nok finde en måde at sno sig på. Så ligesom DRM, advokattrusselsbreve og alt det andet - det virker ikke.

Men som sagt - der er fornuft derude - som det også refereres i denne artikel: http://www.business.dk/article/20080709/techmobil/80709083/ - lad os håbe på at forslaget bliver nedstemt og EU viser sig at være på borgernes side.

No comments: